Vi som jobbar här

Linda Blixt

Ålder: 44

Jag kommer från Simrishamn men har bott många år i Borrby. Snart flyttar jag och mina sex barn till Simrishamn för att bli sambo med Nicklas.
Jag har jobbat i Barnens bokhandel i snart fem år och är numera butiksansvarig. Innan jag började här jobbade jag i antikvariatet i Borrby. Eftersom jag tidigare har drivit en leksaksaffär har jag valt att ta in ett litet bredare sortiment av kvalitetsleksaker i Barnens bokhandel.
Böcker har alltid varit en viktig del i mitt liv. Känslan att försvinna in i bokens värld och bara stänga av allt annat är fantastisk.
En stor glädje under min uppväxt var när bokpaketen från Barnens Bokklubb dök upp i brevlådan.
Bland böcker så är det bilderböcker som ligger mig varmast om hjärtat.

Månadens rekommendationer

Månadens böcker som jag valt att recensera och rekommendera är ”Vem ser Dim? Av Maria Nilsson Thore och ”ARMSTRONG den första musen på månen” av Torben Kuhlmann.

Första boken ”Vem ser Dim?” är rikt illustrerad och en kort berättelse om Dim, en liten liten varelse med tankar om livet. ”Om ingen ser mig, finns jag då?” är en tanke! Läsaren får följa hans sökande från ensamheten! En angelägen bok, uttrycksfulla illustrationer samt ett aktuellt ämne.

ARMSTRONG den första musen på månen, handlingen utspelas på 50-talet där musen Armstrong, envist kämpar om att bevisa att månen inte är en ost. Trots alla motgångar så fortsätter han. Boken har ett budskap, fantastiska illustrationer samt är mycket informativ på ett spännande sätt.